Počelo je peto izdanje omiljenog goranskog festivala – Kotar FEST!-a :)

Otvorili smo Kotar FEST! i udahnuli kulturu punim plućima po peti puta. Dan smo započeli plesnom predstavom za djecu „Minimi“. VRUM kolektiv autor je ove interaktivne predstave namijenjene djeci od četiri godine, ali i njihovim roditeljima. Kroz suvremeni ples, glumci su djeci ispričali priču o odrastanju, a odrasle podsjetili na bezbrižne dane djetinjstva. Predstava je nastala u koprodukciji Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba, umjetničke organizacije VRUM iz Zagreba i Prostora Plus.

Održana je i prva glumačka radionica  „Tijelo, glas, riječ“ predvođena Zvonkom Zečevićem i Zvonkom Novoselom na kojoj su polaznici upoznati s osnovama dramskih vježbi. Tijekom radionice, polaznici će naučiti kako koristiti svoje tijelo kao glumački instrument. Radionica se održava svaki dan tijekom trajanja festivala, a polaznici će svoj performans prikazati u nedjelju, na zadnjem danu festivala.

Uslijedio je središnji događaj dana – službeno otvorenje festivala. U dvorani Radničkog doma direktor festivala Matija Kezele pozdravio je sve okupljene i ispričao im priču o Kotar FEST!u – samim počecima festivala, izazovima s kojima se organizacijski tim susretao te zahvalio svim partnerima i volonterima na dugogodišnjoj podršci. Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević zahvalio nam je što kontinuirano dovodimo kulturu u Gorski kotar i najavio dodatnu podršku organizaciji kako bi se festival nastavio i nadolazećih godina.

Zatim je pozornicu zauzeo Zijah Sokolović i jazz kvartet Lolita koji su izveli svjetski poznatu predstavu „Medvjed“ i oduševili Delničane. U ovoj nagrađivanoj predstavi glavni glumac ostvaruje dijalog s ostalim protagonistima – saksofonom, violinom, bas gitarom i bubnjevima. Zijah Sokolović ispričao priču Antona Pavlovića Čehova i dominirao pozornicom

Dan je zatvorio Trio Promili koncertom u Parku kralja Tomislava. Na svježem zraku, okupljeni Delničani uživali su uz zvukove heligonke, gitare i kontrabasa.

Posted on July 1, 2016 in Uncategorized

Share the Story

About the Author

Back to Top