Završen je četvrti Kotar FEST!

Završen je četvrti Kotar FEST! u Delnicama, gdje se četiri dana kultura disala punim plućima.

Delnice, 28.07.2015 – Ovu nedjelju je u Delnicama predstavom „Ritina škola“ zatvoren četvrti Kotar FEST! Umjetnički festival Kotar FEST! u Gorskom kotaru poslijednjih je nekoliko dana otvorio vrata kulturi i umjetnosti koju su Delničani jako dobro prihvatili. Svakog dana od 22. do 26. srpnja program je popratilo stotine ljudi, a mališani su oduševljeno sudjelovali na predstavama namjenjenim upravo za njih. Proteklih gotovo punih pet dana festivala održan je red predstava, večernjih filmskih projekcija u blizini borova i pod zvjezdanim nebom te noćnih partija u velikom delničkom parku. U subotu je održan i veliki filmski kviz u organizaciji portala FAK –tvoj film, veseli sajam rukotvorina i fiiinih goranskih proizvoda te umjetničke radionice u Parku kralja Tomislava. Simpatični umjetnički festival Kotar FEST! Gorskom kotaru uistinu mijenja kulturnu sliku. Posljednja predstava Ritina škola, bila je pun pogodak, a tijekom predstave redali su se spontani aplauzi i smijeh koji je prisutne tjerao na smijeh.

Radnja Ritine škole podsjeća na početak i stvaranje ovog festivala koji je krenuo kao entuzijastičan i smješan festival, a iz godine u godinu raste te je sve prepoznatljiviji i posjećeniji. Ono što je usporedba festivala i predstave je nekoliko predivnih rečenica koje savršeno opisuju ono što festival jest – “Jedna rečenica vrhunske poezije govori više od sto rečenica drugorazredne proze…”, “Ko u životu..kad si malo drugačiji, svi ti se rugaju, smiju..” Kotar FEST!-u se definitivno ne treba smijati, nego ga svake sljedeće godine posjetiti i podržati, a čini se da je ovaj festival odobren i od onih za koje je sadržaj bio i namijenjen što je ostvarenje jednog od ciljeva organizatora.

Delnice su mjesto za pravi odmor kojeg krasi svjež zrak i promjenjivo ugodno vrijeme ispunjeno olujom umjetnosti i kreative. Druženje i stvaranje sadržaja za publiku koja u ovoj regiji žudi za umjetnošću i šarmom kazališta i filma, stvorilo je Kotar FEST! i njegovu vjernu publiku.

“To mi je potvrdilo… da uvijek svugdje možeš naići na biser…” – Ritina škola.

Upoznajte svoju prirodnu stranu!

Posted on July 29, 2015 in Vijesti

Share the Story

About the Author

Back to Top